Nederlands kampioen solo

Margot is zojuist in het Sloterparkbad te Amsterdam Nederlands kampioene op de solo geworden met 81,1667 punten.
Op het podium werd Margot geflankeerd door twee zwemsters van ZPCH, Rynske Keur en Christel de Kock. Rynske werd 2e en Christel behaalde brons.

Margot probeert zich met behulp van haar begeleidingsteam Danielle Wognum, Tonneke van Rooyen, Vreni de Fluiter en Cura Fysiotherapie Hoofddorp via een intensief trainingsprogramma te plaatsen voor de EK te Antwerpen en de WJK te Griekenland.
Nederlands Kampioen senioren worden was de eerste vereiste om hiervoor in aanmerking te komen. Voor de uitgebreide uitslag zie ook www.knzb.nl

Medaillewinnaars NK 2012 Solo, vlnr Rynske, Margot en Christel

 

 

Startvolgorde technische routine NK bekend

De startvolgorde van de technische routine, ook wel bekend als de korte kühr, op het Nederlands Kampioenschap is bekend.

De technische routine bestaat minimaal uit 6 verplichte elementen die in een vaste volgorde uitgevoerd moeten worden en duurt 2 minuten met een marge van 15 seconden meer of minder. De uitslag van de technische routine is belangrijk voor de startvolgorde van de vrije routine die op zondag verzwommen zal worden.

Margot zal als 2e starten met haar kühr op het nummer ‘Turning tables’ van Adele.
Voor de totale startlijst en de voorlopige tijdsplanning kun je hier op de site van de KNZB kijken.

Goede generale repetitie Margot op Interkring uitvoeringen Heerenveen

Op zaterdag 14 januari werd in Heerenveen de Interkring uitvoeringen senioren gehouden. Een goede voorbereidingswedstrijd op de NK Synchroonzwemmen die in het weekend van 28 en 29 januari gehouden wordt in het Sloterparkbad.
Op deze interkring werden de technische kuren solo, duet en groep gezwommen.

Op het onderdeel solo behaalde Margot met een goed gezwommen kür op muziek van Adele, Turning Tables, een eerste plaats met 81.200 punten. Hierbij had zij bijna 6 punten verschil met de nummer 2. Daarnaast behaalde Margot met haar zwemmaatjes van De Dolfijn, Aafke, Iris, Roxy, Ilse, Lisette, Tina en Jisca een zeer goede 2e plaats met de groep.

De komende twee weken worden nog de puntjes op de i gezet tijdens de trainingen zodat Margot op de Nederlandse Kampioenschappen nog beter voor de dag kan komen.

Lees verder