Uitslag interkring Junioren

Zaterdag is Margot tijdens de Interkring junioren 1e geworden op het onderdeel solo. Zij had hierbij 5 punten voorsprong op nummer 2 Christina Maat en 9 punten op Lynn van Krimpen die het brons in ontvangst mocht nemen. Ook met haar zwemmaatjes van De Dolfijn, Aafke, Roxy, Ilse, Ceylan, Manon, Jisca, Lisette en Iris legde zij beslag op de gouden medaille. De wedstrijd was een goede voorbereiding op de NJK die later dit jaar gehouden worden in Emmen op 24 maart 2012.

Website EK Schoonspringen en Synchroonzwemmen 2012 online

Vandaag is de website van het EK Schoonspringen en Synchroonzwemmen online gegaan. Zoals eerder al bekend werd zullen ook de EK Synchroonzwemmen in Eindhoven worden gehouden. Het wedstrijdschema van Synchroonzwemmen is nog niet bekend. Zodra het wedstrijdschema bekend is zal er via deze website ook kaarten kunnen worden besteld voor deze wedstrijden. Hou deze website dan ook goed in de gaten.

Website: www.ekdiving-synchro2012.nl

EK Synchroonzwemmen van Antwerpen naar Eindhoven verplaatst

Van de website van de KNZB
Het komende EK zwemmen vindt in mei dit jaar niet plaats in Antwerpen. De organisatie kampt met financiële problemen en heeft vandaag bekend gemaakt het evenement terug te geven aan de Europese Zwembond LEN. LEN heeft daarop de KNZB en de gemeente verzocht, naast het EK Schoonspringen, ook het EK Synchroonzwemmen in Eindhoven te organiseren. Hierop hebben de KNZB en de Gemeente Eindhoven positief besloten. Het zwemevenement wordt overgenomen door de stad Debrecen in Hongarije.

Voorzitter Erik van Heijningen licht het besluit van de KNZB toe: “Het is spijtig dat Antwerpen het EK dit jaar niet kan organiseren. We waren nog aan het bijkomen van een succesvol EK Waterpolo, maar als de Europese zwembond LEN met een dergelijk verzoek komt zijn wij graag bereid, binnen de bestaande financiële kaders, te helpen. Daarnaast vinden we dit een prachtige kans voor onze Nederlandse synchroonzwemsters, zich voor eigen publiek te kwalificeren voor de Olympische spelen.”

Joost Helms, wethouder sport van de gemeente Eindhoven, kan zich vinden in de woorden van Van Heijningen: “Natuurlijk hadden we het EK Schoonspringen al op de agenda staan in mei. De uitbreiding met het synchroonzwemmen is dan ook een hele logische. We hebben een prachtig zwemstadion wat zich uitstekend leent voor Europese en mondiale evenementen. Als stad zijn we dan ook blij het EK te mogen verwelkomen.”

Het EK Schoonspringen vindt plaats van 15 tot en met 20 mei in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. De KNZB maakte bekend dat het logisch lijkt rond deze data het EK Synchroonzwemmen te organiseren. Een precieze datum wordt op een later moment bekend gemaakt.

Nederland (2008, 2010, 2012, 2013) en Hongarije (2006, 2010, 2012, 2014) tonen zich opnieuw actieve landen in het organiseren van Europese Kampioenschappen.

Reactie Margot

Voor Margot is het nu spannend wanneer precies de EK Synchroonzwemmen worden gehouden. Zij doet, net als veel ploeggenoten van de nationale junioren/senioren selectie, ook in deze periode eindexamen Havo. Margot zal natuurlijk starten als soliste in deze wedstrijd. Het is nog even de vraag hoe de wedstrijddagen zich zullen gaan verhouden tot de examendata.

EK Nieuws

Gisteren is bekend geworden dat Margot met haar soli Nederland mag gaan vertegenwoordigen op het EK dat van 16 t/m 20 mei gehouden zal worden in Antwerpen.

Foto’s technische uitvoering solo NK online

Vanaf heden staan de foto’s van de technische uitvoering soli en duetten online bij moria.xs4all.nl
De komende dagen zullen ook de foto’s van de andere uitvoeringen online komen.
Veel kijk plezier!!

[update]
Ook de technische uitvoeringen van de ploegen staan online.
[update 2]
En ook de vrije uitvoeringen duetten staan online.

Margot tijdens de technische uitvoeringen solo