Margot naar WJK!

Gistermiddag werd door bondscoach Leonie Cornielje bekend gemaakt dat Margot met haar solo “out of my league” in september van dit jaar Nederland mag gaan vertegenwoordigen op de Wereld Junioren Kampioenschappen te Volos, Griekenland.
Haar Nederlands Kampioenschap op zowel techniek als op de solo zorgde ervoor dat zij dit felbegeerde startbewijs in de wacht kon slepen.
Nu 2 dagen rust en dan gaat Margot, samen met haar begeleidingsteam, weer hard toewerken naar eerst de Europese Kampioenschappen die van 23 t/m 27 mei 2012 gehouden worden in de Tongelreep te Eindhoven waar zij ook zal uitkomen als Nederlands soliste. Daarna gaat de focus op de WJK waar ook de juniorentechniek op het programma zal staan naast de solo. Verder zal Margot op zowel EK als WJK zwemmen in de selectie van de KNZB combinatie en groep.

De Dolfijn Nederlands Junioren Kampioen 2012!

Gisteren aan het eind van de dag het klapstuk van de NJK: de finale ploegen.
De Dolfijn, bestaande uit Jisca, Roxy, Ceylan, Lisette, Iris, Ilse, Aafke, Margot en Manon hadden zich als 2e geplaatst voor de finale op basis van de techniek van gistermorgen. Zij mochten als 8e van de 12 ploegen van start in de finale. Met een uitstekend gezwommen uitvoering op muziek van Avatar lieten zij uiteindelijk alle ploegen achter zich en mogen zich terecht Kampioen van Nederland bij de junioren

3e solo titel op rij op NJK voor Margot

Ook bij de soli heeft Margot zojuist haar titel bij de junioren voor de derde keer geprolongeerd. Nadat ze eerder dit jaar bij de NK ook al kampioen was geworden bij soli senioren herhaalde ze dit nu ook bij de junioren. Met een totaal score van 79.236 (punten techniek en sol bij elkaar) heeft zij weer een grote stap gezet naar plaatsing voor de WJK later dit jaar in Volos, Griekenland. Een 1e plaats techniek en solo was hiervoor de eerste vereiste.
Later deze middag zwemt Margot nog in de groep met haar maatjes van de dolfijn.

3e NJK-titel techniek op rij!!

Zojuist is Margot met techniek voor de derde keer op rij Nederlands kampioen junioren geworden. Zij behaalde 77.9730 punten en liet nummer 2 Anouk Horrevorts met ruim 3 punten achter zich. Derde is geworden Lynn van Krimpen.
Straks de finale solo waar Margot als 7e van de 12 mag starten.
Later meer….

Loting Figuren NJK bekend

Aanstaande zaterdag 24 maart zal in Emmen de Nederlandse Juniorenkampioenschappen worden gezwommen in zwembad Aquarena. Vandaag heeft hiervoor de loting van de figuren plaatsgevonden. Voor de 2e keer op rij zijn de vliegende vis en de catalina twirl geloot.
Na de techniekwedstrijd zal de uitvoeringen wedstrijd gezwommen worden. Het tijdsschema voor deze dag ziet er als volgt uit:

9.00 uur : inzwemmen
10.00 uur: korte opening gevolgd door figurenwedstrijd
13.00 uur: opening + opmars
Prijsuitreiking figurenwedstrijd
Prijsuitreiking Topsportonderscheidingen
Demo Nationaal Duet Lange Kur
Finale soli
14.50 uur: finale duetten
16.30 uur: finale ploegen
17.50 uur: prijsuitreiking soli, duetten en groepen

Margot zal hier voor de 3e keer op rij haar titel bij de junioren techniek en solo verdedigen. Bovendien is dit een meetmoment voor plaatsing voor solo voor de WJK.

Kortom een belangrijk weekend met mooie synchroonzwemsport!

prijsuitreiking interkring age I

Zaterdag 10 maart is in het Amsterdamse Sloterparkbad de interkring Age I gezwommen. Margot de Graaf was hierbij aanwezig om haar korte kuur te zwemmen als voorbereiding voor het EK later dit jaar in Eindhoven waar zij als Nationaal soliste zal zwemmen. Als tegenprestatie reikte zij de medailles uit aan de prijswinnaars van de soli age I: goud voor Celine Buller (zwol 1894) zilver voor Hester Cup (ACZ) en brons voor Inez Overbeeke (Hieronymus)
Ook het Nationaal duet zwom hier hun korte kuur en reikte ook de medailles uit aan de prijswinnaars van de duettenwedstrijd.

interkring uitvoeringen age I

Vanmiddag zal Margot als voorbereiding op de EK later dit jaar in Eindhoven haar korte kuur zwemmen als demonstratie tijdens de interkring age I. Zij zal de wedstrijd van de soli openen. Ook het Nationaal duet zal op deze wedstrijd hun korte kuur laten zien, zij zullen de wedstrijd van de duetten openen.
De wedstrijd start vanmiddag om 13.00 uur in het Sloterparkbad te Amsterdam