8e plaats voor Margot bij debuut in Finale Europese kampioenschappen!

Vanmiddag heeft Margot tijdens de finale van de free routine soli keurig haar 8e plaats van de voorronde weten vasthouden. Het was Margot haar eerste wedstrijd op dit internationale niveau. Voorwaar als junior een zeer goede prestatie van Margot.
Vanavond wordt de wedstrijd voortgezet met de finale groep. Hierin zal Margot met Roxy, Ilse, Christina, Nienke, Anouk, Lynn en Kim voorstarten. Morgen de spannende finales duet met Nicolien en Elisabeth en in de avond het klapstuk de finale Combinatie waarin jong Oranje aangevuld met Tina zullen zwemmen in de finale.
Later mee…..

Margot als 8e naar finale solo op zaterdag

Vanmiddag 12 uur was het dan zover: voorronde lange kuur solo. Margot moest deze keer als 5e van start. Het lukte haar uitstekend om haar 8e plaats van de voorronde technische uitvoering vast te houden en zij gaat zaterdag dus als 8e de finale in. Daar mag zij als 2e van start. De finale soli start op zaterdag om 12 uur. Er zijn nog kaarten hiervoor geschikbaar. Na de voorronde mocht Margot vanmiddag direct door naar haar examen wiskunde. Daarbij wachtte haar nog een verrassing: dopingcontrole! Met chaperonne naar je examen, dat zullen er niet veel mee maken.

Voor wie het vanmorgen gemist heeft: YouTube

Veel kijkplezier.

voorlopig 8e plaats voor Margot op EK!!

Vanmorgen was het dan eindelijk zover: De EK Synchroonzwemmen is begonnen. Het toernooi startte met de voorronde technische uitvoering solo. Margot mocht vanmiddag als 11e van start en vooraf werd rekening gehouden met wellicht een finaleplaats. Margot overtrof de verwachting en vond zich na de de voorronde op de 8e plaats van Europa terug. Vanavond wordt de wedstrijd voortgezet met de voorronde lange kuur duet en morgen middag mag Margot om 12 uur als 5e van start in de voorronde lange kuur.

Morgen meer

(Jong) Oranje in Eindhoven

Vanmiddag was het om 14.00 uur verzamelen geblazen in het Van der Valkhotel te Eindhoven. Nadat iedereen de kamersleutel had gekregen konden de synchroonzwemsters hun spullen naar hun kamer brengen en mochten ze direct hun zwemtas inpakken voor de eerste training in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Een half uurtje later was Margot met haar maatjes in het zwembad te vinden. Nog 3 dagen en dan gaat het beginnen met als eerste Margot in de voorronde technische uitvoering Solo op woensdagochtend om 12. 00 uur en om 19.00 uur de voorronde vrije uitvoering Duet met Elisabeth en Nicolien.

Aftellen nu echt begonnen

Het aftellen naar de start van het Europese Kampioenschap is nu echt begonnen. Vandaag over een week start dit toernooi in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven. Alle Europese toplanden, waaronder Rusland, Griekenland, Spanje, Oekraine, Engeland en Frankrijk, zullen hierbij acte de présence geven.
Ook Margot zal hier voor Nederland uitkomen op het onderdeel solo. Het is voor Margot de eerste keer dat zij op een zo’n belangrijk internationaal toernooi als soliste aan de start zal verschijnen.
Daarnaast zal zij samen met Tina Dermois, Ilse Bosman, Roxy Swiebel, Ceylan Dursun, Lisette van Zanen (allen De Dolfijn), Anouk Horrevorts, Lynn van Krimpen, Karlijn Horrevorts, Kim Deiman (allen De Dokkelaers) Nienke Grun en Christina Maat (beide ZPCH) Nederland vertegenwoordigen in de wedstrijd met de combinatie en zal deze voornamelijk uit junioren bestaande ploeg op vrijdag voorstarten bij het onderdeel vrije uitvoering ploeg. Ook het Nationaal duet, bestaande uit Nicolien Wellen en Elisabeth Sneeuw, zullen hier aan de start verschijnen. Zij hopen op zondag het felbegeerde startbewijs voor de Olympische spelen te kunnen veiligstellen. Immers, in april hebben zij al aan de limiet van het IOC voldaan. Een plaats bij de 1e zeven van Europa zorgt hiervoor.

Afgelopen dinsdag was de laatste solo training van Margot met haar trainster Danielle Blok-Wognum in het Sloterparkbad. De komende dagen zal er natuurlijk volgens gewoon rooster getraind worden bij Cura en de Nationale selectie. Op zondag worden de synchroonzwemsters dan verwacht in Eindhoven.

Naast dit belangrijke toernooi doet Margot, samen met een groot deel van de Nationale selectie, ook op dit moment eindexamen HAVO. Dit zal gewoon doorgang vinden tijdens het EK. Op donderdag zal Margot dan ook direct na de voorronde solo vrije uitvoering door moeten naar het Sint Joriscollege om daar haar examen wiskunde te maken.

Bekendmaking selectie Europese Kampioenschappen

Vandaag is via de officiële kanalen van de KNZB de selectie voor het Europese Kampioenschap Synchroonzwemmen door bondscoach Leonie Cornielje bekend gemaakt. Het EK begint op 23 mei met de voorronde technische uitvoering solo waar Margot namens Nederland zal zwemmen. Het is voor Margot de eerste keer dat zij met haar solo op dit Europese topniveau mag acteren.

Dit bericht is door verschillende media overgenomen. Zo staat het bericht op teletekstpagina 673:

Daarnaast is op de volgende websites hetzelfde bericht te vinden:

nu.nl
nos.nl
telegraaf.nl
mijnzwemheld.nl

Het aftellen tot 23 mei is nu echt begonnen….