3 keer Goud op Hongaarse Open!

Afgelopen weekend heeft Margot met haar teammaatjesvan de KNZB Roxy, Ilse, Ceylan, Lisette (De Dolfijn), Anouk, Karlijn, Lynn, Kim (De Dokkelaers) Liza (Cadans) Christina en Nienke (ZPCH) deelgenomen aan de 2e Hongaarse Open te Boedapest.

Op vrijdag startte de wedstrijd met de techniekfiguren junioren. Margot haalde daar een keurig 6e plaats en plaatste zich als 1e voor de solo finale van zaterdag. Ook haar ploegmaatjes deden het uitstekend waardoor zowel de groep als de combinatie als 1e definale inging. Het duet van Anouk en Lynn plaatste zich als 3e voor de finale.

Op zaterdagochtend werd de wedstrijd vervolgd met de finale soli. Als eerste de agegroep I en II solisten, gevolgd door de junioren. Margot ging als 4e van start in een veld van 9 solisten. Zij zwom een uitstekende uitvoering op muziek van “Out of her league” en wist haar 1e plaats goed vast te houden. Zaterdagmiddag werd de wedstrijd vervolgd met de finale groep. Voor Nederland stonden Roxy, Nienke, Christina, Ilse, Anouk, Kim, Lynn en Margot aan de start. Ook zij zwommen een mooie uitvoering van “Jaws” en wisten ook hun gouden plek vast te houden. De dag eindigde met de prijsuitreiking van de diverse finales van die dag waarbij het Wilhelmus dus 2 keer ten gehoor werd gebracht door een violiste en celliste.

Zondagochtend ging van start met de finale duetten. Lynn en Anouk namen het op tegen het Hongaarse en Amerikaanse duet. Uiteindelijk wisten zij met hun duet op “Angels en Demons” hun 3e plek heel goed vast te houden.Daarna ging de wedstrijd om 2 uur verder met de finale combinatie. Heel leuk om van de andere age-groepen ook combinaties te zien. Ook nu legde het NL-team een topprestatie neer. Ilse, Ceylan, Christina, Lynn, Kim, Roxy, Nienke, Karlijn, Anouk en Margot zwommen een prachtige uitvoering waarbij vooral ook de opduwen op veel waardering van de publiek kon rekenen. Wederom behaalden zij de gouden medaille.

De trainingsstaf van Jong Oranje, voor deze wedstrijd bestaande uit Jitske Cornielje (assistent bondscoach), Esther de Hey (trainer), Sven Vos (Cura Fysiotherapie) en ploegleider Irma Kok, kan tevreden terugkijken op deze wedstrijd in voorbereiding op de Wereld Junioren Kampioenschappen later dit jaar in Volos, Griekenland.

Maar nu eerst 2 weken vakantie en dan gaat Jong Oranje weer volop in training voor de WJK waar Margot ook zal uitkomen op het onderdeel solo, groep en combinatie!

 

Hongaarse Open Synchronised Swimming

Vanmorgen start om 9 uur de Hongaarse Open Synchroonzwemmen te Boedapest. Om 13 uur zal Margot en haar teammaatjes van de KNZB voor de eerste keer aan de start verschijnen voor het onderdeel techniek junioren. Morgenochtend zal de wedstrijd dan vervolgd worden met de finale solo en finale groep. Zondag staat de finale duet en combinatie op het programma.

Later meer….