11e plaats combinatie juniorenselectie KNZB

Zondagavond de laatste finale op dit WJK. Voor een aantal, Anouk, Christina en Margot, ook hun laatste internationale wedstrijd als junior!
Nederland had zich nipt als 12e voor deze finale  geplaatst. Zondagavond tijdens deze finale deed het jonge team van Jitske, Leonie en Igna, bestaande uit Karlijn, Kim, Ilse, Anouk, Roxy, Ceylan, Nienke, Christina, Lynn en Margot, er nog een schepje bovenop en wist met een uitstekend gezwommen free routine combinatie nog een plekje te stijgen. Zij werden hierbij  aangemoedigd door reserves Lisette en Liza en de volop aanwezige ouders. Uiteindelijk behaalden zij in de eindranking een uitstekende 11e plaats!!

Nu gaan deze synchroonzwemsters van een wel heel verdiende 2 weken rust genieten en op 3 oktober begint dan weer de voorbereiding op het nieuwe seizoen met als eerste een trainingsstage met Olga Brusnikina die met de seniorenploeg van de KNZB zal gaan werken aan een nieuwe uitvoeringen voor het komend seizoen.

Aan het eind van de avond werd nog bekend dat Nederland in de totaal ranking van dit WJK op een prachtige 10e plaats was geeindigd.

Zo komt een einde aan een, in allerlei opzichten, prachtig Kampioenschappen met gedroomde resultaten. Een groot compliment aan iedereen die dit tijdens de trainingen als trainers, sponsoren etc. hebben mogelijk gemaakt!!!

 

Onverwachte 9e plaats Margot in finale solo!!!

Margot op WJK 2012

Vanmorgen om half 11 was het dan zover: Finale solo op de Wereld Junioren Kampioenschappen te Volos, Griekenland. Vooraf zou een finale plaats al zeer goed zijn maar Margot deed het boven verwachting goed tijdens de voorronde soli en ging als 9e deze finale in. Er was uitstekend geloot dus Margot mocht vanmorgen als 6e van start in deze finale waarin verder alle toplanden, waaronder Rusland, Japan, Griekenland, Oekraine, Italie, Frankrijk, Canada en Spanje, van start gingen.

Ook nu zwom Margot een uitstekende uitvoering waarmee ze eerder dit jaar ook Nederlands Kampioen senioren en junioren was geworden. Zij stelde hiermee haar prachtige 9e plaats veilig. Het goud was voor de Russische soliste, zilver was voor de soliste uit Japan en het brons werd weggekaapt door de Canadese soliste.

De 9e plaats op de WJK was, ondanks de 8e plaats op de Europese Kampioenschappen in mei van dit jaar in Eindhoven, absoluut niet verwacht. Het is dan ook een groot succes voor het gehele begeleidingsteam van de KNZB en het begeleidingsteam van Margot in het bijzonder.

Het was de laatste keer dat Margot deze solo op muziek “Out of my league” heeft gezwommen. Bovendien is deze WJK de laatste juniorenwedstrijd voor Margot. Begin oktober zal er van start worden gegaan met het maken van een nieuwe solo met de hulp van Olga Brusnikina die dan in Nederland zal zijn voor een trainingsstage met de Nationale seniorenselectie.

Vanavond volgt dan nog de finale free routine combinatie waar Margot zich samen met Ilse, Roxy, Ceylan, Anouk, Karlijn, Lynn, Kim, Christina en Nienke zich als 12e voor hebben geplaatst.

 

Finaleplaats solo Margot

vlnr vanaf 1e rij: Roxy, Ceylan, Kim, Lynn, Christina, Anouk, Karlijn, Ilse, Margot en Nienke

Vrijdag is in Volos het Wereld Junioren Kampioenschap vervolgd met de techniekwedstrijd. 224 deelneemsters kwamen aan de start. Na een heel lange dag die om 10 uur startte en om ongeveer 5 uur was afgelopen kwam de uitslag aan het begin van de avond. Margot heeft het in dit veld uitstekend gedaan. Zij vond zich uiteindelijk terug op een 34e plaats!! Hiermee plaatste Margot zich wederom als 9e voor de finale soli van zondag. Ook de rest van de Nederlandse deelnemers heeft bij deze figurenwedstrijd uitstekend gepresteerd. Anouk (29e) en Lynn (35e) wisten op die manier ook plaatsing voor de finale af te dwingen. En, om het feest compleet te maken, wist ook de groep van Nederland zich als 11e te plaatsen voor de finale groep nadat deze ploeg als 14e geeindigd was in de voorronde groep van woensdag. In totaal heeft NL nu 4 finaleplaatsen behaald op dit WJK!!

Uitstekende resultaten dus voor het jonge team van Nederland. Het is al een aardige tijd geleden dat deze prestaties werden behaald op een WJK! Complimenten ook voor het gehele begeleidingsteam van de WJK bestaande uit Jitske en Leonie Cornielje, Igna Vermeulen, Sven Vos en Irma Kok en die van Margot in het bijzonder waarvan Danielle Wognum helaas niet bij deze wedstrijd aanwezig kon zijn!! Er is een topprestatie neergezet.

Uitstekende prestatie Margot op wjk

Margot tijdens voorronde soli WJK 2012

Vanmorgen heeft Margot met een uitstekend gezwommen solo de negende plaats behaald in de voorronde solo op de wjk. Zij liet daarmee landen als Frankrijk en Zwitserland ruim achter zich. Morgen wordt vanaf 10 uur de figuren gezwommen en dan weten we of Margot haar finaleplaats kan vasthouden. Maar eerst vanavond om 7 uur voorronde combo!!

Later meer….

WJK-ploeg Synchroonzwemmen vertrokken naar Griekenland

Vanmorgen om 5 uur was het dan eindelijk zover: verzamelen op Schiphol voor het vertrek naar de WJK in Volos, Griekenland. De juniorenselectie synchroonzwemmen bestaande uit Ilse Bosman, Karlijn en Anouk Horrevorts, Roxy Swiebel, Nienke Grun, Christina Maat, Kim Deiman, Lisette van Zanen, Liza Foppen, Ceylan Dursun, Lynn van Krimpen en Margot de Graaf hebben er onwijs veel zin in. Margot vanmorgen op Schiphol: “Vandaag is het eindelijk zover! Ik kan niet met woorden omschrijven hoeveel zin ik erin heb. Ik ben er klaar voor. Kom maar op!” Naast de zwemsters gaat er natuurlijk ook een begeleidingsteam mee bestaande uit Igna Vermeulen, Jitske en Leonie Cornielje (coaches), Irma Kok (teammanager) en Sven Vos (fysiotherapeut)

Vanaf woensdag zal het Nationaal zwemstadion in Volos het decor zijn van deze Wereld Junioren Kampioenschappen waaraan 33 landen deel zullen nemen. De wedstrijd start woensdag met de voorronde duet (Lynn en Anouk). In de avond zal dan de voorronde groep (Ilse, Roxy, Christina, Nienke, Lynn, Anouk, Kim en Margot) gezwommen worden. Donderdag mag Margot met haar solo aan de start verschijnen in de voorronde solo en in de avond zal de voorronde combinatie (Ilse, Roxy, Christina, Nienke, Lynn, Anouk, Kim, Ceylan, Karlijn en Margot) gezwommen worden. Op vrijdag wordt er dan door ruim 228 synchroonzwemsters meegedaan aan de techniekwedstrijd en daarna zal bekend zijn of er finaleplaatsten gehaald zijn. Er zijn namelijk 27 solo’s, 26 duetten, 18 groepen en 16 combinatie in de race voor een finaleplaats. Gedurende het toernooi zullen we trachten berichten op deze website te plaatsen.

de nationale juniorenselectie vanmorgen op Schiphol

het is bijna zover….. WJK!!

Berichtje van Margot:

Nog 4 trainingsdagen en 1 demo te gaan en dan is het eindelijk zover, dan vertrekken we, na het hele jaar ernaar toe gewerkt te hebben, naar Volos te Griekenland voor de Wereld Junioren Kampioenschappen(WJK). Afgelopen week, van 27 augustus tot en met 1 september, hebben we met Jong Oranje in Bergen op Zoom vertoeft voor een trainingskamp (mede mogelijk gemaakt door de Familie Dursun!) Lange dagen trainen en als afsluiting een demo, erg zwaar maar zeker ook erg gezellig! Deze week nog eventjes doorbijten en de allerlaatste puntjes op de i zetten en dan is het eindelijk zover!! Zondag moeten we ons om 5 uur s’ochtends melden op Schiphol. We hebben dan nog zondag, maandag en dinsdag om te trainen en dan begint de WJK dan echt op woensdag 12 september! s’ Ochtends zwemt dan het duet en s’ avond zwemmen we Jaws (lange kuur). Donderdag is voor mijn solo de grote dag dan moet ik namelijk de voorronde zwemmen, ik heb er echt al super veel zin in. Inmiddels is bekend dat er 27 solo deelnemen, een groot deelnemersveld. Ik ben dus ook erg benieuwd hoe ik daartussen sta. De dag sluiten we dan af met de voorronde combo en vrijdag is dan de techniek met in de 300 zwemsters maar aan het einde van deze dag is dan bekend of ik me heb geplaatst voor de grote finale! Super super super spannend natuurlijk maar helemaal geweldig maar ik ben er bijna helemaal klaar voor en heb er erg veel zin in! Kom maar op!!!!!!