Margot 1e na voorronde soli op NK Zwolle

Margot tijdens technische uitvoering

Vandaag en morgen worden in zwembad de Vrolijkheid het Nederlands Kampioenschap Synchroonzwemmen gezwommen. Na 5 jaar in het Sloterparkbad is dit keer de organisatie in handen van zwemvereniging Swol 1894 in samenwerking met de KNZB.
In dit nieuwe zwembad begon de dag met de voorronde duetten technische uitvoering. Van de dolfijn namen Aafke en Jisca deel. Zij behaalden een goede 7e plaats. Daarna waren de solisten aan de beurt. Helaas hadden zich maar 3 solisten voor deze wedstrijd ingeschreven. Margot mocht als 3e van de drie van start. Op muziek van Adele, Turning Tables, zwom Margot een goede uitvoering en wist met 83.3850 punten zich als 1e te plaatsen voor de finale van morgen.
Na de soli was het de beurt aan de groepen. De ploeg van Dolfijn, met Aafke Kok, Iris Pardieck, Jisca Majolee, Roxy Swiebel, Ilse Bosman en Margot mocht als 8e van start vanmiddag en zwom een prima uitvoering waarmee ze qua punten als 2e eindigden maar door het punt aftrek omdat zij met zijn zessen zwommen plaatsen zij zich als 3e voor de finale van morgen.

Morgen om 11 uur wordt het NK vervolgd met de opening waarna eerste de finale duetten volgen met daarna de finale soli en groepen.

Voor de volledige uitslag kijk hier

Margot genomineerd voor sportvrouw van het jaar

Afgelopen dinsdag werd bekend dat Margot is genomineerd voor de titel Sportvrouw van het jaar van het stadsdeel Amsterdam-Nieuw West. Deze nominatie heeft zij te danken aan haar uitstekende prestatie van het afgelopen jaar 2012 waarin zij Nederlands Kampioen solo senioren en junioren werd. Daarnaast behaalde zij op de Europese Kampioenschappen een prachtige 8e plaats en op de Wereld Junioren Kampioenschappen een prachtige 9e plaats tijdens de finale soli van deze evenementen.
Stadsdeel Nieuw-West is trots op de vele sporters die een bijzondere sportprestatie leveren. Daarom organiseert de Sportadviesraad Nieuw-West namens het stadsdeel de Sportverkiezing van Nieuw-West op vrijdag 1 februari 2013 in Sportcentrum Ookmeer. In de categorie sportvrouw van het jaar zijn 3 sporters uit het stadsdeel Nieuw West genomineerd. Op 1 februari zal bekend worden gemaakt wie er een jaar deze eervolle titel mag dragen.