Margot naar British Gas Synchronised Swimming Championships 2013

Zojuist is bekend geworden dat Margot begeleidt door bondscoach Leonie Cornielje en Andida Bouma op 13 en 14 april 2013 zal deelnemen aan de British Gas Synchronised Swimming Championship te Sheffield, Engeland. Tijdens deze internationale wedstrijd zal Margot deelnemen aan solo, technische en vrije kuur. Op zaterdag 13 april zal Margot vanaf 9 uur aan de start verschijnen met haar technisch kuur op muziek Turning Tables van Adele en op zondag met haar nieuwe lang kuur gemaakt in samenwerking met Olga Brusnikina. Deze wedstrijd geldt als voorbereiding op de Wereld Kampioenschappen die later dit jaar in Barcelona worden gehouden en waar Margot naast deelname op de solo ook te zien is in team technisch en combinatie van de KNZB.

Later meer…….

Nieuwe lange kuur Margot te zien op NJK

NK 2013

Aanstaande zaterdag wordt in Alkmaar de Nederlandse Junioren Kampioenschappen gehouden. Ook al behoort Margot niet meer tot de categorie junioren, toch zal zij aanstaande zaterdag aanwezig zijn tijdens deze wedstrijd. Margot zal daar voor de eerste keer, als voorstart bij de solisten, haar nieuwe lange kuur laten zien die in oktober in samenwerking met Olga Brushnikina is gemaakt. In januari bij de Nederlandse Kampioenschappen senioren was deze lange kuur nog niet helemaal goed doorgetraind en werd Margot Nederlands Kampioen solo door in de finale een aangepaste korte kuur nogmaals te zwemmen.In de afgelopen 2 maanden is er samen met bondscoach Leonie Cornielje en Danielle Wognum, trainer van Margot bij de Dolfijn, hard getraind aan het verder uitwerken van deze nieuwe lange kuur en wordt hij zaterdag voor de eerste keer aan het publiek getoond.

Met deze nieuwe lange kuur en haar oude technische uitvoering neemt Margot later dit jaar deel aan de Wereld Kampioenschappen synchroonzwemmen in Barcelona. Deze wedstrijd start op 20 juli met de voorronde technische uitvoering solo. Naast deelname als soliste aan de WK zal Margot samen met haar maatjes van de seniorenploeg van de KNZB ook in actie komen op de technische uitvoering groep en de free routine combination.

Margot zal aanstaande zaterdag 23 maart rond 13 uur in actie komen in zwembad de Hoornse vaart te Alkmaar.