Prachtige 2e plaats Margot op British Gas Synchronised Swimming Championships 2013

Lange kuur Margot op British Open 2013

Gisteren was de laatste dag van de Britse Kampioenschappen. Als eerste stond de finale soli op het programma. Margot mocht als laatste van de 14 finalisten starten. Voor de eerste keer kon Margot haar nieuwe vrije uitvoering tonen in wedstrijdverband aan een internationale jury. Deze vrije uitvoering is in oktober 2012 in samenwerking met Olga Brusnikina gemaakt en Margot zal deze later dit jaar ook zwemmen op de Wereld Kampioenschappen te Barcelona.

Deze wedstrijd was een goed meetmoment op weg naar deze WK. De jury waardeerde de uitvoering met 84.850 punten, een persoonlijk record voor Margot!! Ze werd hiermee uiteindelijk 2e van de 14 solo’s, achter de Canadese Chloe Isaac. Er waren op de tribune enthousiaste reacties op deze kuur!
Na afloop heeft Leonie van verschillende juryleden, waaronder Jennifer Gray, en verschillende buitenlandse bondscoaches waaronder Kasia Kulesza (Canada) en Biz Price (Engeland) tops en tips gekregen om zowel de lange als de korte kuur verder te perfectioneren. Margot, Leonie en Danielle hebben veel zin om hiermee aan de slag te gaan!!

Nog 95 dagen op weg naar het WK!

Voor meer foto’s van Margot op British Open kijk op facebook: https://www.facebook.com/pages/Remkos-Synchronised-swimming-image-gallery/124578744285332

en voor video kijk op: http://www.youtube.com/watch?v=mz-kQUlaRlw

 

Voorlopig 2e plaats Margot op British Gas Synchronised Swimming Championship

Net zijn de voorronde soli technische kuur gezwommen. Margot zwom een prima uitvoering en staat voorlopig 2e met 81.600 punten achter de Canadese soliste Chloe Isaac met 88.300 punten.

Morgen worden de finale soli gezwommen waarbij Margot voor de eerste keer in wedstrijdverband haar nieuwe lange kuur gaat zwemmen die in samenwerking met Olga Brusnikina is gemaakt.
Leonie Cornielje (bondscoach) was zeer tevreden met het optreden van Margot vandaag. Van verschillende juryleden hebben Margot en Leonie weer veel tops en tips meegekregen om deze technische kuur verder te verbeteren in de komende werken.

Nog 99 dagen tot de Wereld Kampioenschappen 2013 te Barcelona!!

Morgen meer van deze British Open…..

Margot de Graaf op Synchronised Swimming Championships in Sheffield

Persbericht KNZB:
Margot de Graaf neemt dit weekend met haar solo deel aan de British Gas Synchronised Swimming Championships in het Engelse Sheffield. Margot is lid van de nationale selectie van bondscoach Leonie Cornielje. De wedstrijd in Sheffield is een voorbereiding op het WK in Barcelona.

Margot de Graaf neemt zaterdag 13 en zondag 14 april 2013 met haar solo deel aan de British Gas Synchronised Swimming Championships in Sheffield. Margot is lid van de nationale selectie synchroonzwemmen van bondscoach Leonie Cornielje.

Margot laat voor het eerst laat haar vrije uitvoering zien. Deze uitvoering is gemaakt door de Russische coach Olga Brusnikina; de technische uitvoering is in samenwerking met Danielle Blok en bondscoach Leonie Cornielje gemaakt. Volgens Leonie Cornielje is deelname aan deze wedstrijd van groot belang in de voorbereiding op de WK in Barcelona deze zomer. “Margot laat tijdens deze wedstrijden haar solo zien aan internationale juryleden. Het is een goed moment om te bepalen op welke punten Margot al goed scoort en welke punten nog verbeterd moeten worden”, aldus Leonie Cornielje.

De wedstrijden zijn te volgen via live streaming: http://j.mp/12IgP6u
– zaterdag 13 april 09.30 (lokale tijd): Technische uitvoering solo
– zondag 14 april 9.15 uur (lokale tijd): Vrije uitvoering solo

Demo korte kuur op Interkring Age II

Aanstaande zaterdag wordt de interkring Age II uitvoeringen gezwommen in zwembad de Peppel te Ede. Margot zal tijdens deze wedstrijd haar korte kuur als demonstratie zwemmen voor de uitvoeringen solo. Donderdag 11 april vertrekt zij dan samen met bondscoach Leonie Cornielje naar Sheffield, Engeland voor deelname als soliste aan de British Gas Synchronised Swimming Championships. Op vrijdag voegt Andida Bouma zich ook bij dit tweetal. Zaterdag en zondag zal Margot dan in actie komen met technisch en lange kuur. De demonstratie aanstaande zaterdag geldt als voorbereiding hiervoor en de WK later dit jaar in Barcelona.

Naast Margot zal ook de Jong Oranje selectie van de KNZB demonstraties verzorgen met duet, groep en combinatie. Voor Jong Oranje geldt dit als voorbereiding op de EJK die in mei 2013 zullen worden gehouden in Poznan, Polen.

De interkring age II begint zaterdag om 13 uur.