Dag 8 WK: 12e plaats bij finale combinatie!!

Op de laatste dag van het WK Synchroonzwemmen te Barcelona heeft het Nederlands team uitstekend afgesloten met een 12e plaats in de finale van de free routine combinatie. Het team bestaande uit Elisabeth Sneeuw, Rynske Keur, Kim Deiman, Anouk Horrevorts, Nadine Struijk, Ilse Bosman, Roxy Swiebel, Christina Maat, Nienke Grun en Margot lieten een swingende uitvoering zien op de klanken van Elvis. Hoewel zij het nummer beter zwommen dan in de voorronde, was de jurering deze avond strenger en kregen zij minder punten dan in de voorronde.

Al met al kijkt Margot terug op een uitstekend verlopen WK! 3 finaleplaatsen uit 4 voorrondes is met recht een topprestatie ten opzichte van 1 finaleplaats tijdens het vorige WK 2011 te Shanghai! Ook haar debuut als soliste op dit hoogste podium is zeer succesvol verlopen. Vooraf was gehoopt op een finaleplaats, dat die er ook daadwerkelijk kwam met haar technische kuur was een aangename verrassing! Margot kijkt dan ook zeer tevreden terug op haar 2e WK waarbij zij voor het eerst ook als soliste mocht zwemmen. In vergelijking met het EK vorig jaar in Eindhoven heeft Margot een mooie progressie laten zien ten opzichte van de concurentie van het EK. Behaalde Margot op het EK nog een plaats achter de solistes van bv. Zwitserland en Oostenrijk, op het WK kon Margot deze zwemsters in de technische finale achter zich houden.

Het Nederlands team gaat nu genieten van een welverdiende vakantie. In september gaan de trainingen dan weer van start en zal er worden begonnen met de voorbereidingen op ten eerste het EK 2014 te Berlijn waarbij de blik ook al gericht zal worden op  de Olympische spelen van RIO 2016.

Voor foto’s van combinatie zie: http://www.flickr.com/photos/rduppen/sets/72157634735979714/

Dag 3 WK: voorronde vrije uitvoering solo en finale team tech!!!

Wederom een drukke dag voor Margot op het WK. In de ochtend heeft zij de voorronde van de vrije uitvoering solo gezwommen. Margot stond als 17e aan de start. Op muziek van Cirque du soleil zwom Margot een prima uitvoering. Helaas lukt het haar deze keer niet om Pamela Fisher (Zwitserland) achter zich te houden. Margot miste op 1,9 punt een plaats in de finale en werd met haar uitvoering 16e van de wereld, een prima prestatie in dit zware deelnemersveld. Na afloop gaf Margot aan dat ze niet helemaal tevreden was met haar uitvoering: “Ik had beter gekund maar merkte halverwege mijn kuur dan mijn benen erg verzuurde!” Toch kijkt Margot terug op een uitstekend debuut op de WK als soliste voor Nederland. “Dit smaakt naar meer!” gaf Margot na afloop aan, “op naar EK volgend jaar in Berlijn en uiteindelijk is het mijn doel op bij de Olympische spelen van Rio 2016 met duet uit te komen voor Nederland!”

In de avond stond Margot wederom aan de start in een finale, namelijk die van de technische uitvoering team samen met Elisabeth Sneeuw, Rynske Keur, Kim Deiman, Anouk Horrevorts, Nienke Grun, Christina Maat en Nadine Struijk. Het Nederlands team zwom een veel betere uitvoering dan bij de voorronde, toch kregen zij geen hogere punten daar de jury deze avond strenger jureerde. Na afloop waren de meiden wel tevreden omdat zij zichzelf wel qua zwemmen verbeterd hadden ten opzichte van de voorronde.

Morgen staat er een rustig dagje op het programma en zal er een moment zijn om met familie even Barcelona in te gaan. Daarna gaat de focus weer op de finale free routine combinatie van aankomende zaterdag 27 juli!!

Vrije uitvoering Margot (Margot is de laatste zwemster van dit blok): http://www.rtve.es/alacarta/videos/mundial-de-natacion-de-barcelona-2013/natacion-sincronizada-22-07-sesion-matinal/1951333/

 

Dag 2 WK: Wederom finaleplaats voor Nederland

Zondag heeft het Nederlands team Synchroonzwemmen voorronde free routine combination gezwommen. Nienke, Ilse, Roxy, Christina, Kim, Elisabeth, Nadine, Anouk, Rynske en Margot liet de muziek van Elvis extra swingen met hun combinatie! Ook nu behaalde het Nederlands team een prima finale plaats als 11 van de 17 combinaties. De finale van de free routine combinatie is op zaterdag 27 juli om 19 uur in Palau Sant Jordi. Morgenochtend vroeg staat de voorronde vrije uitvoering solo op het programma waar Margot ook voor de 1e keer als soliste aan meedoet. Zij zal daar haar nieuwe routine zwemmen gemaakt in samenwerking met Olga Brusnikina in oktober 2013. Finaleplaats zal moeilijk worden aangezien er 37 toplanden aan de start zullen staan.

Free routine combinatie: http://www.rtve.es/alacarta/videos/mundial-de-natacion-de-barcelona-2013/ejercicio-libre-combinada-natacion-sincronizada-21-07/1949688/

Prima 1e dag WK voor Margot!!

Zaterdagochtend is dan eindelijk het WK van start gegaan. Het werd voor Margot ook direct een heel drukke dag. Om 9 uur mocht Margot direct beginnen met de voorronde solo technische uitvoeringen. Van de 35 solistes die aan deze voorronde meededen, ging Margot als 12e van start.

Margot zwom een uitstekende technische kuur op muziek Turning Tables van Adele en deze kuur werd door de jury van het WK goed ontvangen. In deze uitvoering staan vooral de voorgeschreven technische elementen centraal. Margot behaalde voor haar uitvoering een personal best van 83.400 punten en hield hiermee o.a. Nadine Brandl, Oostenrijk, achter zich en plaatste zich samen met Pamela Fischer van Zwitserland als 13e voor de finale van zaterdagavond. Deze twee zwemsters waren op het EK van 2012 te Eindhoven nog voor Margot geëindigd. Margot behaalde hiermee voor de Nederlandse ploeg de eerste finaleplaats van dit WK binnen. Margot:”Net gezwommen. Het ging heel goed met een personal best van 83.400!!! Ik ben Supertrots dat ik vanavond in de finale mag gaan zwemmen!!”

Om 14.00 uur mocht dan ook het Synchroonzwemteam van Nederland van start in de voorronde technische kuur team. De ploeg bestaande uit Elisabeth Sneeuw, Nadine Struijk, Christina Maat, Nienke Grun, Rynske Keur, Anouk Horrevorts, Kim Deiman en Margot zwommen een goede uitvoering en wisten met hun kuur net een finaleplaats veilig te stellen. Deze finale wordt maandagavond 22 juli om 19 uur gezwommen.

In de avond mocht Margot wederom aan de start verschijnen in de finale van de technische uitvoering solo. Margot ging als eerste van de 16 finalisten van start en zwom haar technische uitvoering op muziek van Adele nog beter dan in de voorronde maar kreeg van de jury hetzelfde aantal punten. Haar directe concurenten Nadine Brandl (Oostenrijk) en Pamela Fischer (Zwitserland) zwommen direct na haar. Deze keer werden Nadine en Pamela onder Margot gewaardeerd. Margot behaalde uiteindelijk een prachtige 13e plaats in deze finale die gewonnen werd door de Russische Svetlana Romashina.

Voor de resultaten en filmpjes van de Margot en de NL-selectie zie www.knzb.nlhttps://www.facebook.com/knzb.nl
www.margotdegraaf.nl, en op twitter: @SynchroteamNED en @SoloSynchroNL
solo Margot: http://www.youtube.com/watch?v=1JqL1-bil_U (technische kuur)