8 t/m 10 mei EK Synchroonzwemmen SKWA Hoofddorp

De eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen staat op punt van beginnen. Aanstaande vrijdag begint de European Champions Cup Synchronised swimming 2015 in ons eigen thuisbad Sportcomplex Koning Willem Alexander te Hoofddorp.
Op zaterdag start voor mij en Christina de competitie met de technische uitvoering duet en op zondag volgt dan de vrije uitvoering duet. Op beide dagen begint de wedstrijd om 11 uur. Om ons te plaatsen voor de Wereld Kampioenschappen later dit jaar in Kazan moeten we bij de eerst 8 van Europa eindigen. Na de nipt 9e plaats bij het EK te Berlijn in 2014 een uitdaging aangezien de gehele Europese top naar Hoofddorp zal afreizen. Er zijn namelijk ook tickets voor de Olympische Spelen 2016 te Rio te verdienen!
Qua voorbereiding liep dit jaar voor mij anders dan andere jaren. In verband met een heupblessure ben ik direct na de Europese Kampioenschappen te Berlijn in augustus 2014 geopereerd in het Medisch Centrum Amstelveen door Orthopedisch Chirurg Dr. Haverkamp. Na intensieve revalidatie, onder begeleiding van de fysiotherapeuten van Meer Med clinic en Cura te Hoofddorp, kon ik pas begin januari 2015 weer langzaamaan starten met trainen in het water.
Bij het trainingskamp met Saho Harada, dat Christina en ik in maart 2015 hadden belegd, kon ik pas weer het volledige aantal uren trainen. Dit trainingskamp was mede mogelijk gemaakt door de Sportfondsen SKWA die het badwater ter beschikking had gesteld en door vele sponsoren via Talentboek, waarvoor onze dank!

Het zal dan ook voor mij maar ook voor Christina spannend zijn waar wij, met deze toch relatief korte voorbereidingstijd, zullen staan in dit sterke Europese veld. Wij kijken er naar uit om onze beste prestatie als duet tot nu toe te kunnen gaan neerzetten en kwalificatie voor de WK Kazan te kunnen afdwingen in een ongetwijfeld volledig oranje gekleurd Sportcomplex Koning Willem Alexander!!