Dag 3 WK: voorronde vrije uitvoering solo en finale team tech!!!

Wederom een drukke dag voor Margot op het WK. In de ochtend heeft zij de voorronde van de vrije uitvoering solo gezwommen. Margot stond als 17e aan de start. Op muziek van Cirque du soleil zwom Margot een prima uitvoering. Helaas lukt het haar deze keer niet om Pamela Fisher (Zwitserland) achter zich te houden. Margot miste op 1,9 punt een plaats in de finale en werd met haar uitvoering 16e van de wereld, een prima prestatie in dit zware deelnemersveld. Na afloop gaf Margot aan dat ze niet helemaal tevreden was met haar uitvoering: “Ik had beter gekund maar merkte halverwege mijn kuur dan mijn benen erg verzuurde!” Toch kijkt Margot terug op een uitstekend debuut op de WK als soliste voor Nederland. “Dit smaakt naar meer!” gaf Margot na afloop aan, “op naar EK volgend jaar in Berlijn en uiteindelijk is het mijn doel op bij de Olympische spelen van Rio 2016 met duet uit te komen voor Nederland!”

In de avond stond Margot wederom aan de start in een finale, namelijk die van de technische uitvoering team samen met Elisabeth Sneeuw, Rynske Keur, Kim Deiman, Anouk Horrevorts, Nienke Grun, Christina Maat en Nadine Struijk. Het Nederlands team zwom een veel betere uitvoering dan bij de voorronde, toch kregen zij geen hogere punten daar de jury deze avond strenger jureerde. Na afloop waren de meiden wel tevreden omdat zij zichzelf wel qua zwemmen verbeterd hadden ten opzichte van de voorronde.

Morgen staat er een rustig dagje op het programma en zal er een moment zijn om met familie even Barcelona in te gaan. Daarna gaat de focus weer op de finale free routine combinatie van aankomende zaterdag 27 juli!!

Vrije uitvoering Margot (Margot is de laatste zwemster van dit blok): http://www.rtve.es/alacarta/videos/mundial-de-natacion-de-barcelona-2013/natacion-sincronizada-22-07-sesion-matinal/1951333/

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *