Dag 8 WK: 12e plaats bij finale combinatie!!

Op de laatste dag van het WK Synchroonzwemmen te Barcelona heeft het Nederlands team uitstekend afgesloten met een 12e plaats in de finale van de free routine combinatie. Het team bestaande uit Elisabeth Sneeuw, Rynske Keur, Kim Deiman, Anouk Horrevorts, Nadine Struijk, Ilse Bosman, Roxy Swiebel, Christina Maat, Nienke Grun en Margot lieten een swingende uitvoering zien op de klanken van Elvis. Hoewel zij het nummer beter zwommen dan in de voorronde, was de jurering deze avond strenger en kregen zij minder punten dan in de voorronde.

Al met al kijkt Margot terug op een uitstekend verlopen WK! 3 finaleplaatsen uit 4 voorrondes is met recht een topprestatie ten opzichte van 1 finaleplaats tijdens het vorige WK 2011 te Shanghai! Ook haar debuut als soliste op dit hoogste podium is zeer succesvol verlopen. Vooraf was gehoopt op een finaleplaats, dat die er ook daadwerkelijk kwam met haar technische kuur was een aangename verrassing! Margot kijkt dan ook zeer tevreden terug op haar 2e WK waarbij zij voor het eerst ook als soliste mocht zwemmen. In vergelijking met het EK vorig jaar in Eindhoven heeft Margot een mooie progressie laten zien ten opzichte van de concurentie van het EK. Behaalde Margot op het EK nog een plaats achter de solistes van bv. Zwitserland en Oostenrijk, op het WK kon Margot deze zwemsters in de technische finale achter zich houden.

Het Nederlands team gaat nu genieten van een welverdiende vakantie. In september gaan de trainingen dan weer van start en zal er worden begonnen met de voorbereidingen op ten eerste het EK 2014 te Berlijn waarbij de blik ook al gericht zal worden op  de Olympische spelen van RIO 2016.

Voor foto’s van combinatie zie: http://www.flickr.com/photos/rduppen/sets/72157634735979714/

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *